SnowRider Hillcross 2020 18 April

Nu jäklar är det dags igen för alla backtävlingars moder.

Den 18 April klockan 09,00 så smäller det rejält på Gesundaberget i Mora.

Då kör vi backtävlingarnas backtävling!

----------------------------------

OBS!!!!

SnowRiders säkerhetsreglemente
Alla maskiner måste uppnå följande säkerhetsreglemente. Maskin: Dödmansgrepp är ett måste. Heltäckande huv ett måste. Variatorskydd ett måste. Broms är ett måste. Dubb tillåtet.
Förare: Ryggskydd är ett måste, Godkänd hjälm är ett måste, Högskaftade stövlar av cross eller snowboardmodell är ett måste.

Startavgift klass #1-9,

600:- inkl engångslicens SMA
Startavgift klass #10
700:- inkl 2 licenser pga av att man sitter 2 på skotern Startavgift klass #11-12 300:- inkl engångslicens SMA
Startavgift Klass #13 400:- Inkl engångslicens SMA

OBS!!!

Vill du köra i flera klasser? Har du redan SMA-licens? Startavgiften är densamma för start i en eller flera klasser. Vi har helt enkelt inte systemet för att göra specialpriser utan har istället valt att ha så billiga startavgifter som möjligt för er alla. Hoppas på er förståelse.

————————————————————

Lördag 18 April 2020

Plats: Gesundabergets skidanläggning Mora
När: Ankomstanmälan öppen kl 07.30
Start: kl 09.00
Vid frågor: maila bjorn@snowrider.se


Klasser

Klasser

#1 Amatör Herr
Denna klass är till för dig som har en modern maskin av valfri storlek. Du ska inte löst ut en årslicens för skotercross eller backe från något förbund de senaste fem åren. Min 16 års åldersgräns. MEN! Har du juniorlicens i skotercross får du köra i denna klass med din juniormaskin.

#2 Amatör Dam
Denna klass är till för dig som har en modern maskin av valfri storlek. Du ska inte löst ut en årslicens för skotercross eller backe från något förbund de senaste fem åren. Min 16 års åldersgräns. MEN! Har du juniorlicens i skotercross får du köra i denna klass med din juniormaskin.

#3 Proffs Herr
Denna klass är till för dig som tävlar aktivt och som har en modern maskin av valfri storlek.

#4 Proffs Dam
Denna klass är till för dig som tävlar aktivt och som har en modern maskin av valfri storlek.

#5 Lilla Veteran Den här klassen är till för dig med encylindrig snöskoter som är fläktkyld, bladfjädrad och tillverkad senast 1989.

#6 Stora Veteran Den här klassen är till för dig med tvåcylindrig snöskoter som är fläktkyld, bladfjädrad/termos och tillverkad senast 1989.

#7 Veteran Unlimited Den här klassen är till för dig med en bladfjädrad snöskoter tillverkad senast 1989. Här gäller inga regler. Stoppa i vilken motor, drivlina och boggie du vill. Chassie och framvagn ska tillhöra snöskotern du anmäler.

#8 Veteran Millennium Den här klassen är öppen för alla maskiner fram till 2002. Här hittar vi de sista maskinerna som man satt ner och körde. Efter detta så blev det hela modernare och mer likt dagens ståmaskiner. Här gäller inga regler förutom att din maskin ska vara tillverkad före 2002. Vi drar linjen här eftersom REV-en kom året efter. REV alltså inte tillåten.

#9 Turbo Kör med vad du vill enda regeln är att skotern ska vara överladdad på något sätt. Turbo, kompressor, lustgas. Alltså, en klass för bara överladdade maskiner.

#10 Bredband Alla slags bredbandare av arbetstyp är tillåtna. Minst 50 cm bred matta. Enda regeln förutom säkerhetsreglementet är att du ska ha en passagerare på maskinen. Det vill säga att du ska hitta en lämplig idiot som vill sitta bakom dig för att kunna anmäla dig. Startavgiften är höjd till 700:- för att vi ska kunna täcka licensen för båda.

#11 Junior Max 150 Juniorskotrar med max 150 cc. Du som förälder har själv ansvaret för när ditt barn kan ställa upp i denna klass och får följa med till startplattan. Vi har alltså ingen direkt åldersgräns för denna klass nedåt. Max 10 år. Banan är extremt säker och vi har ett separat förarmöte med barn och målsman. Målsman godkänner banan innan start.

#12 Junior Unlimited Juniorskotrar med max 200 cc. Du som förälder har själv ansvaret för när ditt barn kan ställa upp i denna klass och får följa med till startplattan. Vi har alltså ingen direkt åldersgräns för denna klass nedåt. Max 12 år. Banan är extremt säker säker och vi har ett separat förarmöte med barn och målsman. Målsman godkänner banan innan start.

#13 Junior Amatör Är du 12-15 år och aldrig haft en skotercrosslicens från något förbund är detta klassen för dig. Kör med vad du vill bara maskinen lever upp till säkerhetsreglementet.

OBS!!!! SnowRiders säkerhetsreglemente Alla maskiner måste uppnå följande säkerhetsreglemente. Maskin: Dödmansgrepp är ett måste. Heltäckande huv ett måste. Variatorskydd ett måste. Broms är ett måste. Dubb tillåtet. Förare: Ryggskydd är ett måste, Godkänd hjälm är ett måste, Högskaftade stövlar av cross eller snowboardmodell är ett måste.

Startavgift klass #1-9, 600:- inkl engångslicens SMA Startavgift klass #10, 700:- inkl 2 licenser pga av att man sitter 2 på skotern Startavgift klass #11-12, 300:- inkl engångslicens SMA Startavgift Klass #13, 400:- Inkl engångslicens SMA

OBS!!! Vill du köra i flera klasser? Har du redan SMA-licens? Startavgiften är densamma för start i en eller flera klasser. Vi har helt enkelt inte systemet för att göra specialpriser utan har istället valt att ha så billiga startavgifter som möjligt för er alla. Hoppas på er förståelse.

———————————————————— Lördag 18 April Plats: Gesundabergets skidanläggning Mora När: Ankomstanmälan öppen kl 06,00 Första start: kl 09,00 Vid frågor: maila bjorn@snowrider.se